Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vi leker poeter!

ska vi leka rödvinspoeter, du och jag?
vara sådär kulturella och djupa
vid mitt köksbord nånstans mellan skymning och dag
sörpla kallt kaffe för att inte stupa

vi kan skriva sånt som \"mitt hjärta blöder\"
med basker och cigarett
och medan huvudet kliar och tobaken glöder
sörja ingmar bergmans bortgångna vanvett

vi kan vara sådär smarta och snygga
som bara svåra poeter är
skriva om ångest och hjärtblöd, fast vi i grunden är trygga
men jag kan låtsas när du är här

vi skriver om att hellre fly än illa fäkta
i våra själars mörka vrår
men egentligen vill vi bara våga vara äkta
men det är nånting vi inte får




Fri vers av Nancy
Läst 469 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-08-06 18:14



Bookmark and Share


  P o e t r y S o f i e
Skojsig dikt! Diggar den skarpt :) Ta hand om dig.
2007-11-25

  Minstrel
Tillsammans ska vi sörja Ingmar Bergmans bortgångna vanvett!

Den här blev en favorit. Duktig sparv. Modiga sparvhök ;)
2007-08-13

  Jer
Bra med lite självdistans. Gillar din lekfulla ord, ditt sätt och ärlighet. Fortsätt skriva... och rima.
2007-08-06
  > Nästa text
< Föregående

Nancy
Nancy