Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

till Inger




vildvittran

 

 

jag sa:

(och rökelsedoften dansade )

min kung
låt mig berätta om
vildvittran

den lilla
med skogsrålockar i det långa håret
smyger
tyst
tyst
över björnmossan
tittar efter
tuvstarr

tystlåten med
glöd
i hjärtat
barfota
bland bäckens runda stenar

när norrskenet
flammar
är hon nära himlen

en gång
såg hon
granatäppleträden blomma
med stora
eldröda blommor
och hon skalade med
ovana svartnande fingrar
de färska valnötterna

och
glöden växte
och blev en evig låga
blev
en eld i tiden




Fri vers av Aisha VIP
Läst 402 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-08-08 12:01



Bookmark and Share


  annso.fie
Tack för att jag fick försvinna i dina ord för ett slag. Vackert och gnistrande, glödande berättat.. verkligen mycket snyggt skrivet
2007-08-13

  issac.a.m
glöden växte
och blev en evig låga
blev
en eld i tiden
underbara rader...
2007-08-10

  Söder
Den här var väldigt fin. Skön känsla.
2007-08-08
  > Nästa text
< Föregående

Aisha
Aisha VIP