Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

fruktbarhetsrit

Det är ingen bedrift att vakna
När du ligger bredvid drömsöt o saknad

Den ljuva natten
ruvar morgonens längtan

Efterskalv i väggarnas valv
o i skötens dvala

Fruktbarhetsriter i längtans tider
Din otyglade kärlek
målade ärr i mitt inre

Natten då du dansade mig
levande o vaken

Din feminina längtan
likt humlans törst efter nektar
ljuvlig o söt

Lockar

Ut sipprar kärlekens innersta ljus

Dina ögon talar om himmelska salar
Dina händer brister ut i sällsamhet

Ditt hjärtas förankring
blir min flödande hänryckthet

Lovsångens tillitsfulla gåva

Älska

Glömma

o

Förlåta




Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 359 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2007-08-13 14:01



Bookmark and Share


  Kameleont
Vackert så jag ryser!
2007-08-19

  jasminflowa
totally sweet!
2007-08-18

  Lena Renman
Waooe, underbart!
Lena
2007-08-15

  Catrin
Inledningen är underbar och kanske en dikt i sig...fortsättningen likväl ljuvligt vacker och sensuell
2007-08-13

  Bjarne Nordbö
Det här var inte snällt mot min längta. Men oändligt vackert skrivet.
2007-08-13

  Mikael Lövkvist
Härligt. Fullständig sexuell, kärleksfull, och andlig enhet, och en jäkligt bra dikt. Mums!
2007-08-13
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund