Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

maya

Fångad Ertappad
Hägringens hårklyveri
Sanningens nattsvarta
Drypande hånfulla ironi

Uppvaknad
öga mot öga
med min inre demon
den som slumrat o sovit i minst hundra år

Den lät mig ej undfly
ej heller att bedöva
med mera lögnaktiga svårmodiga ord

Den väckte mig kraftfullt
Hårt o brutalt

Nu
Sanningens minut var inne
Fick ingen ro i mitt gagnlösa sinne

Dö eller vakna upp
ur din slumrande
Vitmålade trofasta lögn

illusionernas välde
omsluten mayasömn
Ea ditt sändebud
genom tidsepokers vånda
till din inre visdomslåga

Lögnens trofashet
lovar gagnlös plåga
Där du står vid världens rand
Inget annat val

Nu
Vik bort lapptäcke vävt av dimensioners karmaband

O du ska skåda ljus i nytt sken
avskalad och själsligt ren

vaken o alert
Ser den nakna dagen an

Förtrollad i världen av världen
är nu ett minne blott
som du aldrig ska

beskåda mer




Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 433 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2007-08-13 14:24



Bookmark and Share


    Silverbjer
Wow! den här fångar mig verkligen. fastnade redan vid första stycket. Underbart...
2007-08-25

  Björn Karlsson
Ryser och suckar. Kan inte sluta läsa.
Den berör mig med både kyla och eld.
Bravo.
Mvh Björnen.
2007-08-22

  "Silver" VIP
\"Nu
Vik bort lapptäcke vävt av dimensioners karmaband

O du ska skåda ljus i nytt sken
avskalad och själsligt ren

vaken o alert
Ser den nakna dagen an

Förtrollad i världen av världen
är nu ett minne blott
som du aldrig ska

beskåda mer\"

Jag är inte insatt i filosofin bakom men associerar direkt till att uppgå i Alltet. Det är vackert och magiskt beskrivet. (Min enda reservation är användandet av stora/små bokstäver).

Spännande.
2007-08-19

  Ronny Berk
samlar texten kring slumrande demoner... sanningar och illusioner
lyriskt ses mörknader men mellan raderna ser jag ljusnader...
doppar du pennstiftet i ironins bläckhorn?
2007-08-18

  Night Soul Woman
Vilken underbar skrivelse!
Wow!*stående ovation!*
och*bokmärkes*
2007-08-17

    Lillemor
Skönskrivet i härligt flyt
Gillar dina arketyper,
demoner o drömsökeri
efter nån slags sanning.
2007-08-16

  Mikael Lövkvist
En mycket intressant skapelse.
Att släppa Maya och vakna upp
är ingen liten seger. Grattis.
2007-08-13
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund