Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Några små verser om moderna tider


Moderna tider

I

Den moderna tidens lag
Är att vi behöver varje dag
Ett plingande SMS
Annars dör vi av tristess

II

Köp er en trådlös router!
Så slipper ni alla sladdar
I etern vi då sväva som astronauter
Men vi glömmer hur vi hånglar och kladdar

III

Nu ska här väljas!
Plasma eller LCD?
En ny apparat där vi dväljas
För oss födda med silverské

Där ute finns det andra
Som väntar på dystra besked
Barnen säger till varandra:
\"Får vi vatten eller ved?\"

IV

Fyrarna vid kusten slocknat har
GPS:en nu båtarna från rymden styr
Den enda ledstjärna som finns kvar
Bär nedåt, åt helsefyr




Fri vers av Fredrik Stillesjö
Läst 297 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-08-15 13:31



Bookmark and Share


  KristinaE
Ger applåd och önskar att det finns en väg.. om tio år kanske \"de\" sätter in chips redan på BB.
2007-08-15

  Ewa-Britt Nilson VIP
Mycket bra skrivet
och tänkt! Då allt skall
förnyas, hela tiden...
Hur går det då,
med den?
Fritiden!
2007-08-15

  Cris
versdiktning tänkte jag skriva :-)
2007-08-15

  Cris
Strålande fyrtal i verdiktning som andas nutid verkligen.
Tänkvärda också som sjutton.
Vi i väst är så automatiserade att vi snart inte
lever på riktigt :-)
2007-08-15
  > Nästa text
< Föregående

Fredrik Stillesjö
Fredrik Stillesjö