Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Verbaliserade fantasibilder i orimmad form


Kataklysmiska fraktaler

Kataklysmiska fraktaler
har tagit mångården
i fullaste besittning.
Ledsamheterna vilar temporärt
i grönmöglig sinnesfrid.

Jag vet att jag upplevt detta
någonstans i mediebruset.
Det var en sanning
bortom alla perspektiv,
ohörbar för ett blått öga,
osynlig för ett par blomkålsöron,
en typisk sanning – så länge den varade.

Kvadratisk synes mig den fraktalen,
huggormars avföda.
Elementarpartikeln går i motspinn,
och jag fattar ingenting.
Andas icke en stavelse
om porten till de andra världarna.
Både skakade och störda
flyr vi från mörkret
in i kataklysmernas kaos.
Fågeln i skyn,
den med den skarpa blicken,
vet vårt hemliga namn;
han har sett det skrivet
i livets och drömmarnas bok.
Ledsamheterna vakar envist
över våra provisoriska sanningar
utan att någonsin skifta perspektiv.

Så går nattens tysta osynlighet,
orgelpunkten av frihet,
i mångårdens mörka ljudkuliss över.
Bland kvarglömda verbalisationer
finner jag intet läckrare,
ty jag vet att sommaren är banal
och grönskan blott alltför självklar.
Intet är mig kärare än lärkans drill i skyn
och din mjölkvita dubbelplanet i vårnatten.

Fraktalerna dansar
på randen av en hotande kaoskataklysm.
Bara klockans kloka tickande
kan övertyga mig om tidens gång.
Vad övrigt är är stillhet
och månens ärrade anlete.




Fri vers av Algotezza VIP
Läst 669 gånger
Publicerad 2005-04-08 11:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP