Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kapitalismens ism

Kapital förlängd av ism

De rikas smörgårdsbord

De fattigas tvist

Så omslöt den världen

Byggde sitt nät

Så vacker o sorglig

Vår vackra fägring

Men alltigenom bara en illussion

En dyrköpt hägring

Levande i denna glamour omspyrda flärd

Glömde vårt varande

Vår ande lighet

Fångade i ismens eget spunna nät

När nätet försvann

Kvar fanns bara spindeln som spann

Utan sitt skyddsnät

Visste den inte längre vad som var sant.




Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 320 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2007-08-20 10:12



Bookmark and Share


    Lillemor
Gillar andemeningen,
o orden som inte
är glömda: imperialism
staten, kapitalet
proletärer. Framförallt
trasproletärerna
som idag öppet
tigger o är bostadslösa.
Individens seger? I det
överfullt dukade bordet
för dem som redan har..
2007-08-24

  Lena Renman
Poetiskt och väl beskrivert denna illusion av välfärd och överflöd som vi lever i, denna låssasvärld, där aktörerna gör vad som helst för att upprätthålla illusionen och behålla makten.

Lena
2007-08-21

  Nikolai Jungsin VIP
Vad vore tillvaron utan cash.. mer kass för handlaren..
2007-08-20

  devilsangel
Bakom våra skyddsnät är vi ibland små och sårbara, därför gömmer vi oss bakom...Men ibland måste man titta ut, visa den man är...
En bra text!
2007-08-20
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund