Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt jag velat skriva efter fördjupningsarbete om Gudinnetid i samtal med Birgitta Onsell \"titeln från Birgittas bok med samma namn\"


\"Galna Gudar o glömda Gudinnor\"

Krigshetsande präster från norr

Från karga slätter

På väg mot grönskande täcken

Som de sliter av och betäcker

Med Moses i spetsen

och lovordens gäll

\"Du skall icke andra Gudar hava jämte mig\"

Tog de sig rätten att plundra, våldta o bedra

Historiens levetiska stam

Dyrkade krigsgudar

Utrotade fruktbarhet

och livgörande essens

Med ett enda syfte

Förgörelse av Gudinnans existens

Altarplatser föll

Tiden stod till enda

Kobran var skändad

I Gudinnans död

Blev Fadern uppstånden

Och himmelen gråter

Kärlekens nederlag






Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 604 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2007-08-20 10:51



Bookmark and Share


  issac.a.m
Underbart..
2007-08-23

  Håkan Tendell
Läckert diktat!
2007-08-22

  Lena Renman
Mycket bra! Till min stora glädje nämner du Birgitta. Kolla på min sida, länkar, gå med i tealogerna.
Läst Jordens Moder i Norden, också Birgitta, om inte, läs... Applåd, bokmärker och vill ha med i kivnnotemaboken,vill du vara med?
Sett Lena Lerviks kermaik? Om inte sök på nätet...

Lena
2007-08-21

  Micael Axelsson
Vad hände där i historiens gång? Vad är det som så villigt många velat radera och förglömma, allt för att lyfta fram något annat som de hellre vill berätta om? Mystik, fakta, lindat till denna betänkningsvärda dikt. Väl framfört. *kanske får ta mig en titt på denna bok*
2007-08-20

  Ewa-Britt Nilson VIP
Tänk om alla
skulle testa,
att bara göra
sitt bästa,
för sin
nästa!
Vad vi då,
skulle kunna,
festa!!!!
2007-08-20

  drakbruden VIP
\"I Gudinnans död
Blev Fadern uppstånden
Och himmelen gråter
Kärlekens nederlag\" Ja, vad kan jag mer säga än genialt!
2007-08-20

  aol
mycket tung fin poesi
2007-08-20
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund