Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
till Maja


du är den vackraste

du
är den
vackraste
född i glädje
med en själ som
vattrat siden och
små gazeller
som hoppar

du
är den vackraste
i ditt hjärta
spelar linden och
duvan bygger bo

du
är den vackraste
i dina ögon
flyger trollsländor över
vattenblänk
ur dina händer
växer vide och
gullvivor blommar i ditt hår

du
är den vackraste
du är min dotter




Fri vers av Aisha VIP
Läst 488 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2007-08-23 22:08



Bookmark and Share


  the apache kid VIP
Wow! I think this girl must be beautiful...inside and out...
apache
2008-12-05

    papillon
Jag njuter av dina respektlösa kliv mellan metaforerna - vattrat siden och små hoppande gaseller, den spelande linden och duvans bo, de flygande smyckena till trollsländor över blänkande vatten, växande vide och blommande gullvivor - allt vackert på en vindlande livsväg strör du kring ditt barn - du kan gott ge henne en puss på näsan från mig.
2008-10-26

  issac.a.m
Så underbart...
2007-08-25

  Luminus
En saga som fyller hjärtat hela vägen in i en mors nakanste kärlek.

\"Du är det vackraste\" är som varje vers i en mening och mellan den meningen sagornas magiska toner som bara kan bo i ett barns kropp.

Underbart!
2007-08-24

  Albert
jag säger som vanligt: åååh va fint!
kärleksdikter till sina barn är det allra finaste som finns

(det blir aldrig nåt kontruktivt när jag kommenterar dina dikter)
men dina metaforer får mig alltid, alltid, att se så vackra bilder av en människa

människorna blir så fina när du skriver
2007-08-24

  Manal
dina ord så mjuka faller över mina läppar, du skriver så vackert och ömsint.
2007-08-24

  Maria Zena Viklund
du skriver så vackert så du tar andan ur mig!
2007-08-23
  > Nästa text
< Föregående

Aisha
Aisha VIP