Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ännu en ung själ som vandrat över till andra sidan


Av jord är du kommen, av ande världen du nu bevaras

Så förflöt dagen
Bortom tidens varande
Kvar står vi och gråter
När natt övergår i dag
Vi sörjer och hjärtat förlåter
Överallt som borde och inte blev av
Livet står stilla ett tag
En själ har fått vingar
Reser ut i världsrymdens omslutande himmel
I ett vackert o lila målat skimmer
Där kröns du till ängel
Vigs in i själarnas tempel
Din själ har fått ro
Och din lekamen vilar
En stjärna faller
Från natthimlens kupol
Det är du som vinkar
Till oss här nedan
Som har svårt att förstå
Varför vi fick avstå
Någon som dig
Nu tillhör du änglaskaran
Bortom tid o rum
Där inget längre dig kan skada
Där uti vi finner tröst
I alla våra levnadsdagar




Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 326 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2007-08-26 22:17



Bookmark and Share


  Kameleont
Vackert Maria! Sorgset men oändligt vackert....
2007-08-27

  Eline.P
Ja, just så här tänker jag mig slutet, fortsättningen eller början? som du sätter så fina ord på. En riktig tröstedikt.
2007-08-27

    Maria Malm
Gripande..
2007-08-27

  Erik L
En gripande text som berör.

Formen är speciell, med några rimmade rader i början av dikten.
2007-08-26

  devilsangel
Gripande, smärtsamt men så vackert avsked!!
2007-08-26

  Ronny Berk
berörande text om sådant vi talar tyst om... eller inte talar...
2007-08-26

  Lena Renman
Ett vackert smärtsamt avsked, väl beskrivet.
lena
2007-08-26

  prinscess VIP
vad sorgsen
ja nu hör den hemma hos änglarna
fäller tårar
2007-08-26
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund