Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Omma - bergets gudinna


Kraften kalla


Omma rör sig djupt i alla
Stenar viskar tidens sång

Hind vila vid bäckens källa
Förlustar sig i soluppgång

Omma ammar är vår mamma
Vårt näringsrika innehåll

Förankrad väl i Jorden
Vi förvaltar hennes hopp

Ur kaos skapas klarhet
Ur jordens kalla källa

Bara livsbejakelsen är tidens stilla gång
Lovar ren förfriskning av tidens stilla sång

Utsprungen ur Mambon
Cirkeln sluter oss samman
Oss sammanbinder gång på gång


Vinden viskar sången
Som den hördes första gången.

Väx upp Väx upp

Kom ur kokongen




Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 574 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2007-08-27 15:16



Bookmark and Share


  Peter Matsa
Ja
2007-09-07

  Agnes
Så vacker text!
2007-08-29

    Silverbjer
\'Ur kaos skapas klarhet\'
Det är så sant så.. Underbara rader!
2007-08-28

  Lena Renman
Vacker saga om modern och jorden bokmärker
lena
2007-08-27

  aol
så vacker poesi
2007-08-27

  Ronny Berk
fin lyrik står för sej själv...svårt att kommentera mera än med samfält \"vackert\"
2007-08-27

    Maria Malm
Jättefin. Håller med Erik L.
2007-08-27

  Söder
Riktigt vackert!
2007-08-27

  Erik L
Fin poesi, en rad som
Stenen viskar tidens gång är superb.
2007-08-27
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund