Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det går aldrig att fälla en ängel

 

 


det går ej heller att bryta dess vingar

Det går ej heller, att döda en ängel
Ty, en ängel är Odödlig

En ängel är det som tänks men inte sägs,
En ängel är det som är mellan skarvarna,
och som uppfattas som Intet,

En ängel är en tanke,
dess kraft och kärlek

Kan aldrig förfallas
Aldrig dö
Aldrig brytas ned i vingbrutenhet

Då har det aldrig
Varit någon ängel

Från första början


---

En ängels blick ser allt
Men blundar för mycket

En ängels viskningar förnimmer dig
Men skriker aldrig

En ängels kärlek
är så total

Så du skulle förrintas
Om du fick uppleva
För mycket
av det

---

I en ängels ögon finns din historia
Ditt liv
Dina val
Och önskningar

I dess blick mot dig
Finns alla svar

På varför ängeln
finns där
För dig

Men du kan aldrig se det
elle uppfatta det

---

En ängel arbetar i det tysta
det osedda
det försvunna

En ängel vet allt
Det du själv inte visste
Om dig själv

En ängel måste lämna dig obönhörd
För att denne vet,
Att du inte är där
Ännu

---

Du kan strida mot en ängel med hat och aggression,
Ty, med kärlek bryter denna ner dig
och din kamp
handlar endast om dig själv,

då du ramlar,
finner du dess vingar
som tar emot
din egen kärlek
till dig själv

---

Att älska är ett sandkorn till en ängels tålamod
Att bli älskad är två
Att uppleva sammanhanget

blir till en sandöken
av sanning

---

En ängel leder dig aldrig, endast bredvid
En ängel står aldrig bakom dig
endast bredvid

Och du själv
Leder dig
Från en känd stig
Till en okänd

---

Då en ängel snuddar dig
Vänder du dig om

Du uppfattar
Men ser inget

Så länge du står kvar och väntar,
förlorar du den tid
Det tar för dig


Att förstå

Att något

passerade dig

 

 




Dagbok av पिWhite Eagleॡ gästas av &#
Läst 1449 gånger och applåderad av 12 personer
Utvald text
Publicerad 2007-08-29 15:53



Bookmark and Share


    Rickard Grieman
Den var fin. :)
2008-10-07

  Jesper Kling
Men det här vart ju galet. När jag först började läsa, så tänkte jag, vad är det här för något. Men den, de bara växer och växer.
jag vill också vandra med änglar. Något av det bästa jag läst på poeter.se. Tack
2008-04-19

  Michaela Dutius
En poetisk fullträff utan tvekan- en diamant
2008-01-04

  Ellixa
Bara så storartat!
2007-12-19

  Miich
Väldigt fin må jag säga :D
2007-11-29

  devilsangel
Oj! Jag är stum...Nåt av det bästa jag läst och bokmärker som favorit omedelbart
2007-10-09

    sunnanvind
Underbar, fullkomligt lysande!
2007-09-25

    White as a star
\"Att älska är ett sandkorn till en ängels tålamod\" - så vackra rader! :)
applåd!
2007-09-21

  Aisha VIP
...mycket vacker...påminner mig om filmen \"Himmel över Berlin\"....applåd!...kram från Aisha
2007-08-31
  पिWhite Eagleॡ gästas av &#
पिWhite Eagleॡ gästas av &#