Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fågelpoesi - fåglar är fascinerande - detta fick en skata mig att skriva en gång när jag satt på arbetet och hörde något ljud från fönstret ... .


Skatan

Det var när skatan flög upp mot fönstret. Bara någon sekund, när den svarta och vita fågeln landade med klorna krafsande mot fönsterblecket. När skatan fanns där i profil, med huvudet och den lätt krökta näbben. Djupblå, blågröna toner i det svarta. Och ögat. Ögat såg snett nedåt, in genom glaset. Mörk, vaksam blick, stolt och säker.

- Nå, kommer du, eller inte?




Fri vers av Björn Nilsson VIP
Läst 559 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-08-29 22:03



Bookmark and Share


  aol
presis så suveränt
2008-01-16

  glasblåsarblå
fåglar är verkligen facinerande. Vissa, särskilt skator, ser mystiska ut. Jag brukar roa mig med att tänka att de vaktar på världens alla hemligheter. De flyger med tiden, genom tiden och förblir alltid väktaren av universum.
2007-11-11

    *Zenobia*
näbbig skata... ? :)
2007-09-11

  Mari Nilsdotter VIP
Vackert och underfundigt!
2007-08-29
  > Nästa text
< Föregående

Björn Nilsson
Björn Nilsson VIP