Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

byrålåda


i vänstra övre
hörnet på en bild,
vid sidan om

de skrattande
huvudpersonerna,

en gata, i europa,
regnblank
under grå himmel

och den plötsliga,
svindlande känslan
av livet



som försvinner






Fri vers av baklänges
Läst 843 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2007-09-08 15:25



Bookmark and Share


  SvartaRegndroppar
Tappa-andan-magi.

Det här är en känsla som jag försöka förmedla mången gång, fabulöst!

Föresten så hade jag fått för mig att du var en tjej, märkligt!
2007-11-09

  Lellelobrika
Du får en att drömma.
2007-10-23

    crapcat
åh vad fint! speciellt slutet, helt underbart! och \"regnblank\" är väl ett helt underbart ord.

(okej, jag överanvänder ordet underbar, men jag kommer inte på något annat)
2007-10-13

    inmeddiginålsögatkamel
Det här var väldigt fint. Orden känns så perfekta, perekta på ett bra sätt. Ger mycket känsla.
:)
2007-10-13

    ej medlem längre
en ögonblicksbild som
växer, en öppen scen som
ödelägger och kanske begränsar.
minne med tanke.

skitsnyggt.
2007-09-12

  Christer Eriksson
jag gillar verkligen såna här kast i texter. beskrivandet av alla lyckor och all jävla smet och sagor vi ljuger i varandra. som om vi skulle vara odödliga. jag är så jävla orädd för döden ändå stör åldrandet mig enormt. jag upptas ständigt av dessa tankar att allt jag gör för mig mot nästa sjukdom. livet är rätt kasst men kul ändå.. tillbaka till kastet, förevigade lyckominuter och så smashar du in raden om liv som förvinner. det är farligt med fotografin..
2007-09-10

  ordterroristen
det här var en väldigt vacker bild, och den sticker till för sanningshalten är för stor - vemodsbetonade minnens uppkomst när man ser bilder av en historia, hur förgängligt allt är, hur man kanske längtar tillbaka, men vet att det inte kommer igen. Nej, usch - jobbigt! Citat brukar ju vara bra, så here goes: det är först vid slutet av en mans liv som han inser hur viktiga hans beslut var i början de orden gör mig alltid så deprimerad på ett sätt men jag tror de är viktiga att ta till sig ändå. En lycklig man är inte en som levt i ett sekel utan han som levt varje minut.

Bra poesi, genuin konst att framkalla känslor

/osse.
2007-09-08

  charlotte hedendahl
En väldigt vacker dikt ,med ett stänk av vemod!
2007-09-08
  > Nästa text
< Föregående

baklänges
baklänges