Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bacchus


Ack ljuva tillmäten
som ruvar inneslutna
i källargruvan

Växer mognar
till sällsam druva

Åtnjuts
Avsmakas

Magi skapas

Bacchus skördar
fruktbart och ädelmodigt
vitt eller rött

Orgier i var rum
flockas o trängs
sinnena förvrängs
när var mans gom
blir till himmelsk fröjd

Amforor i lera
Paradisets era

på jorden


Låt sinnena behagas






Vitt eller rött




Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 363 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2007-09-11 15:05



Bookmark and Share


    Maria Malm
Behaglig hyllning
2007-09-15

  aftermath
skön hyllning
språket känns omsorgsfullt nedskrivet
helheten blir mycket lyckad
2007-09-12

  * Ammi *
Skål!!
2007-09-11

  aol
din poesi gjorde mig glad
2007-09-11

  Vilsen Annette-hittar vägen
Härlig text!
Glatt förmedlad.
Jag föredrar rött ;)
2007-09-11

  Lena Renman
Absolut rött .-) Mmmja vad gott det smakar
lena
2007-09-11

  Bjarne Nordbö
Härligr flöde i denna dikt, finnes alternativ?
2007-09-11
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund