Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vårt hem, en svit


JORDEN

I
Jord, av vatten
I rymdens tomma rum
Fuktas, om natten

II
Du, sargade hem
Människan, offrar din själ
Livet, i kläm

III
Jord, svarta hav
Du föder, och förblöder
Rum och nav

IV
Vår arma moder
Lider, med alla liven
Styr, med roder




Fri vers av Fredrik Stillesjö
Läst 413 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2007-09-12 11:46



Bookmark and Share


  To
riktigt bra faktist, sparade den i mina bokmärken
2009-02-19

  To
Mycket bra skrivet. Läsvärd. Nog uppfattar vi jorden som en svit, har blivit en lyxfälla kanske?
2008-01-15

  aol
mycket vackert blev så betagen läs min dikt den heter också jorden 5 stjärnor får du av mig
2007-09-14

    Bodil Sandberg
I sanning mäktigt och sorgevackert min vän!!!!
2007-09-12

  Erik L
Fin diktsvit!
2007-09-12

  Maria Zena Viklund
vackert! gillas mycket, Moder Jord Känsla!
2007-09-12

  Mats Henricson
En stark miljökänsla, kan inspirera Greenpeace, mycket bra analys, samtidigt vacker poesi . STORA OVATIONER !
2007-09-12
  > Nästa text
< Föregående

Fredrik Stillesjö
Fredrik Stillesjö