Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

om mörkers skuggor som lystnar dansen



som vindsusar
träden skymmer hösten
framför vårt mörker
som falnar
flämtar

regnar glänsor
samlar marken löven
självfaller

sena skuggor lystnar dansen
vänslas virvla vindar
snöfaller kramar
kristaller

lystnar skuggan mörker
träden
kyler sina rötter

värmer våren
tidlösa skuggors moder
som längtar




Fri vers av Ronny Berk
Läst 481 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2007-12-07 07:20



Bookmark and Share


  Eva Enjebo/Drugge VIP
Vilka underbara egna ord du skapar
2008-02-02

    CaMillA
Vilken fin beskrivning av hur det kan kännas och vara en just sådan dag, du skriver på ett sätt som gör att jag verkligen lever mig in i varenda mening! Vackert:)
2007-12-14

    Nattviol
´regnar glänsor´
ett ögonblick av närhet
i råkallt mörker
längtar vår
som värmer oss..
underskönt!
2007-12-08

  Dessie 35
vakert ,,,,kramis
2007-12-07

  Rosmarin
lite som musik

många melodiska ordkombinationer som är poesi i sig själv
och fint med nybildningar av ord

fastnade lite extra för dom här:
\"regnar glänsor\"
\"sena skuggor lystnar dansen\"
2007-12-07

  Kim VIP
Ja du har lyckats få en känsla av dans i orden! Inspirerar mig att försöka tänka lite på sånt... rörelsen
2007-12-07

    Maria Malm
Tycker mycket om slutstrofen.
2007-12-07

  Inkarasilas
Skuggad text över längtan, vacker skildring av döljandet i mörker, vinter som täcker allt, med endast små viskningar om värme.
2007-12-07
  > Nästa text
< Föregående

Ronny Berk
Ronny Berk