Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lågande

Alltmedan ljuset ännu glöder
Alltmedan en ynklig gnista av eld ännu har liv
Kan det tänkas

Alltmedan blosset ännu tär på veken
Alltmedan lågan ännu lyser till ledsyn
Är branden möjlig

Ett nyckfullt, lågande liv
Kan flamma eller falna
Såväl till gruvlig grämelse
Som till glädje och gamman

Och med ens kan glimten kvävas
En lång, ringlande stängel av det utsläcktas rök
Lämnar sin bränslestack,
Hastigt utebbande,
Försvinnande in i evigheten

Och om den kunde,
Skulle den då fråga:
Vem var Du, som blåste mig ut?




Fri vers av Effell
Läst 291 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-09-15 23:44



Bookmark and Share


  katt.inc
Jag tänker på hopp och livslust när jag läser denna vackra dikt, hur lätt det är att beröva någon viljan och hoppet. Mycket fint skrivet.
2007-09-16

  Susanne Ljung Adriansson VIP
Ett rikt och vackert vokabulär, med ett anslag av vemod. Du har förmågan att se det stora i det lilla.
2007-09-16
  > Nästa text
< Föregående

Effell
Effell