Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
för alla utsatta barn


Tigermod

 

Ett barn i leken
med tomma ögon ser
vilande i sorgsam
uppgivenhet

endast ett tidsfördriv
tomhetskänslans
separatio

borta är skrattet
och lättsamheten
i tom rymd  hjärtat vilar
anar bräckligheten

i väntan på

en fågel flyger
landar på axeln

viskar tyst

pojken reser sig ur askan
vandrar hemåt med
tigermod och tigerblick

när själen talar




Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 381 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2007-09-26 00:43



Bookmark and Share


  Agnes B* Lörinczi
....och själen har talat också i denna dikt som du framför så bra, mjukt, försiktigt för det finns en bräcklighet du måste räkna med och ändå kan du skriva så träffande rakt och inkännande
Triumf.
2007-09-27

  Night Soul Woman
Aaaaah . . . :)
Väldigt fint skrivet,
tack för läsningen!
*applåd*
och
*bokmärkes*
2007-09-26

  Ronny Berk
så viskar de tysta orden om hoppet och framtiden...
2007-09-26

    Maria Malm
Sådana fåglar behövs, ute på flygturer..
2007-09-26

  drakbruden VIP
Älskar denna! Vilken underbar blick, vilken underbar bild. Ger hopp!
2007-09-26

  Peter Matsa
Heja!

Väl talat!
2007-09-26

  Carlita
tigerns mod vilar i denna dikt som du så vackert framför. en sann krigare att hämta sin inspiration ifrån
2007-09-26
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund