Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Offer stigmatan

 

Hur kom det sig att ditt mörker
blev mitt att andas

när du dyrkade mig
mellan lakan och tvagan

lade du din offergåva till Gudarna
där njutningen blev din
och plågan blev min
att förfara

fukten av fruktan
letade sig ur mina porer
när du älskade
du trodde det var
längtan

förstod du inte
att jag aldrig var
Maria Magdalena
när du band mig på korset

lämnade mig
med stigmata i skötet
och bröstet blev vitt
när jag blev ditt öde

när du tog det som var ditt
att försaka




Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 490 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2007-09-26 22:22



Bookmark and Share


  Ronny Berk
som ett fuktsamt smittande mörker aldrig kan infektera ljuset eller upprätthålla skuggan... så sökande och förklarande ger du läsekretsen en upplevelse att begrunda och förundras över...finsaker...ja...
2007-09-27

  Lena Renman
Hej Maria

Bara älskar inledningen på detta poem

\" Hur kom det sig att ditt mörker
blev mitt att andas\"

för övrigt tankvärt om vad som kan hända mellan människor
Lena
2007-09-27

  hero40
En väldigt bra och
välskriven text i poetisk anda!
Bokmärke och applåd!
2007-09-26

    ingvar VIP
Instämmer helt med Cathy. \"Du berör starkt, samtidigt som du håller på din integritet\".
Ingvar
2007-09-26

  Last Word Spoken
Ja, instämmer med tjejerna här!

Du skriver så bra,
jag läser varje dikt
men vet inte alltid vad jag ska säga,
och varje dikt är unik
och stark!

Du berör starkt!
2007-09-26
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund