Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vit som snö

 

Skörde tid väcker tankar

ska vi skörda livet, oss själva

eller varandra,

inhösta det som ruvats

och formats

ur tidens vånda,

jorden kräver sin onus

på allas benådan,

när tiden går i vinterdvala

då ska alla sonat

sina handlingars olydnad,

ren o naken

vänd mot solen

skådar inåt

blickar ärbarheten

i själarnas uppgörelse

lovad vare boten

nu är jag ren från skiten o soten

 

vit som snö




Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 253 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-11-18 01:42



Bookmark and Share


    Regina E
En dikt som väcker tankar. Intressant med ålderdomligt, poetiskt språk som kontrasterar med \"skiten och soten\" - det får en att reagera. Bra!
2007-11-18

  aol
så tänkvärt vackert bravo
2007-11-18

  Dilsewat
Riktigt vit är vackert! Men för balansens skull behöver även snön en svart fläck någonstans på sin kropp!
2007-11-18
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund