Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den som granskar gråberg närmare kommer att finna färger och former av alla de slag i det som på håll bara ser ut som - gråberg. Citatet kommer från en bok om fåglar i Sydostasien.


Den tysta provinsen

Den tysta provinsen-
Graniten kniper käft
Vänder ansiktet mot himlen
Tiger trotsigt

I djungeln finns babblarna
("many are more often heard than seen")
Breakdansare utanför New Yorks stadsbibliotek -
Här finns tystnaden, önskan om renhet.

Hårdnackade klippor
Tuktade av ishyveln
Kastar bort det tomma skalet
Okuvlig yta
Hård substans
Ändå len vid beröring




Fri vers av Björn Nilsson VIP
Läst 310 gånger
Publicerad 2007-10-02 19:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Björn Nilsson
Björn Nilsson VIP