Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
lite fnatt....


Kotte röker på

 

Liten kotte tittar ut
letar efter lite bus
röker på,
granbarrskåda
se vad vi nu får skåda

liten kotte rullar runt
trasslat in sig
i rotfull snåra
ropar på pappa gran
snälla hjälp mig
från detta garn
pappa säger då så snällt
kära kotte gör det själv

du har dig själv att skylla
granbarrs kåda
ska ingen liten
kotte röka på
det skapar bara
massa trubbel då

kotte lufsar hemåt så
när trasslet inte
honom längre rår
en viktig läxa nu
han fått;

kåda råda sådan klåda
rök ej på det är mitt råd




Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 585 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2007-10-02 20:54



Bookmark and Share


    Mattias Karlsson
jo, de små kottarna borde hålla sig i fjället och lyssna på gammkottarna som vet bättre och redan har gjort alla misstag tycker jag. men alla generationer ska alltid göra sina egna misstag...
2007-10-29

  EmiRa
Fyndigt och kul, med ett viktigt budskap...
2007-10-04

  Tabes
Allvarligt och gulligt på samma gång... Fiffigt hopknåpat!
2007-10-03

    Maria Malm
Söt kottedikt!
2007-10-02

  Catrin
En söt liten historia med ett ack så viktigt budskap... \"applåd\"
2007-10-02

  Madjori
Skrattar ljudligt åt denna underbara kottedikt...Mer sånt tack!
2007-10-02

  Vilsen Annette-hittar vägen
:) Vilket härligt litet fnatt
*ler*
2007-10-02

  DanSan
*****************************

Hehehe. . . underbar klokordstext om
att ta lärdom av de misstag man gör,
metafor av livets skola . . .

Lär vi oss något av de misstag vi gör
eller vandrar vi bara på?

Dessutom en extra applåd för de härliga
rimmen som du bjuder på här!!

*APPLÅDER*

*****************************
2007-10-02

  Peter Matsa
:D

den kotten blir nog ingen grann julgran, om den inte lägger av i tid
2007-10-02

  Lyckohäxan Enediel
Haha! Vilken härlig text! kan se liten kotte framför mig...
Även om buskapet är djupare så kan jag inte låta bli att fnissa...
2007-10-02

  Markattan
En söt liten text ;o)
2007-10-02

  noname_realmind
*s*s*
Fyndigt!
2007-10-02
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund