Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jo, det är ju mer än tvåhundra år, men det var några år sedan jag skrev de här raderna också. Och att Stockholm var ohälsosamt under hans tid har inte förändrats.


Tvåhundra år sedan Bellman dog

Tvåhundra år sedan Bellman dog
Hör, klang och jubel från värdshus och krog
Känn, vilken stank
av smörja och drank
från kyffen och gränder
där folk, en i sänder,
avled i pest -
se, det var en fest!




Fri vers av Björn Nilsson VIP
Läst 284 gånger
Publicerad 2007-10-05 07:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Björn Nilsson
Björn Nilsson VIP