Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Septemberbarn

 

Du vägde vågskålarna
önskade sanning

när du delade ut eftergiften

fredsmäklare, moralens väktare
skördade offer, rad på rad

sökare av äkthetens moder
grät du hundratals floder

när du såg fel överallt

 

inåtskådningen blev
den nyvigda
sanningens perspektiv
utdriven ur ditt eget bo
vandrande i hemlöst land

du fann ditt eget näste
vara fullt av banditer

långa resan tillbaka
från land till land
där tårarna var det enda
som band dig tillbaka
till livet

du såg att allt var gott
det onda sökte endast sin törst
efter det goda
däri låg din nyfödda lust

döm inte så hårt varandra




Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 527 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2007-10-05 13:09



Bookmark and Share


  issac.a.m
döm inte så hårt varandra
den är så vackert skriven och man känner verkligen de känslor som beskrivs..
2007-10-06

  Night Soul Woman
Fint skrivet!*applåd*
2007-10-05
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund