Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Minnesstigarna

En gata; ett par kvarter, i annalkande
Och då - en erinrans bild av vad som skedde där

Överallt finns de
Platserna jag besudlat med mina handlingar
Överallt känns de, ännu
Stråken,
Ja, minnesstigarna
Överlappande stadsplanen och gatunätet
Tätt förknippade med episoderna

Känslan och minnena finns där i atmosfären,
Som ett elektrifierat doftspår;
Som stickande rester av kvardröjande energier

Det sprakar till i ögonblicket då jag korsar
De tidigare olycksaliga fotspåren,
Ett styng av obehag i stunden

Och så en längtan efter att få rentvå marken,
Ödmjukt överskölja gatorna med glädje,
Någon gång få befria de arma livsrummen
Från mina fastbrända stigar




Fri vers av Effell
Läst 304 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-10-05 13:59



Bookmark and Share


  Susanne Ljung Adriansson VIP
Återigen en text med en så skickligt uttnyttjad ordrikedom att man imponeras.
2007-10-06

    Bögen
Bra skrivet om fastbrända stigar. Hur många sådana bär vi inte med oss som ett det förgångnas förföljelse...
2007-10-05

  Tina-sol
\"en längtan efter att få rentvå marken\" Årets snyggaste mening. Tycker om resten av orden också.
2007-10-05
  > Nästa text
< Föregående

Effell
Effell