Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livets själ

 

 

Du sa kärlek
var en plåga
likt en demon
vred krampfullt
om ditt hjärta

Jag säger dig
jag älskar dig
tills du måste gå
min kärlek är fri
som rymden
styrs ej av lagar
ej heller av begär
den vandrar
inte om natten
som en osalig själ

min kärlek
är som vinden
som alltid finns där
för att smeka
som en stilla bris
ibland likt en storm
för att skaka om

den håller inte fast,
lovar tillväxt och återkraft
synar det som illa dolts
lenar det som värker

kärlek för kärleks skull
det vackraste av vackra

för allt och alla,
skördar den

livets själ

 




Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 371 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2007-10-07 20:27



Bookmark and Share


  aftermath
fint och generöst budskap
välskrivet som vanligt
2007-10-07

  Ronny Berk
\"min kärlek är som vinden\"... ja ; som stormen och som brisen... och vart blåser den...vacker poesi...ja...
2007-10-07

    Maria Malm
Vackert..fastnade för \"min kärlek är som vinden som alltid finns där\"
2007-10-07
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund