Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När hjärtat slutar lyssna...

Ja medans jag går runt och morrar, spottar och fräser
så ligger du där så skönt på soffan och jäser

Och när jag lagar mat, städar och diskar
Så hör jag faktiskt hur din tanke viskar

Den viskar och undrar förbryllat: \"hur blev hon så här...?
\"Det är ju inte samma kvinna jag en gång höll så kär...\"

Mitt hjärta svara på din tankes funderingar:
\"Jag är trött och trasig, med dåliga lagningar\"

Men din tanke vill inte höra mitt hjärta som klagar
Den fortsätter kvickt med sånt som behagar

Så mitt hjärta vill inte prata med dig nåt mer
Din tanke blir nöjd, jag hör hur den ler

En fin kommunikation som mitt hjärta kunde höra
När den försvinner...ja vad kan man göra?

Ibland kan jag höra din tanke viska: \"kan du mig hjälpa...?\"
Men tyvärr, mitt hjärta är stängt...jag låter dig stjälpa....




Fri vers av Lyckohäxan Enediel
Läst 420 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2007-10-09 00:02



Bookmark and Share


    Trast
Livserfarenhet i denna dikt.
2008-01-29

  Stjärnregn
Mycket bra. Titeln suverän. Känner hur jag blir frustrerad och irriterad på det där fanskapet... Grejt!
2007-10-15

  hero40 VIP
Härlig Poesi med
rim för ögat att njuta
och att insupa!
2007-10-11

  Lasseman VIP
Härlig poesi med sköna rim! det tackar man för! och bugar med applåder!
2007-10-11

  livsdans
Så vacker när hjärtat hör...men också svårt...så mycket att ta ställning till...
2007-10-09

  fillatelli
Har befunnit mig i denna avstängda värld.
Endast blickar som kommunikation på tankefärd

Lyhördheten sitter på ett blåbärsris i skog
tillsammans med uppetsning och gror

Längtan och hoppet slår ihop sina påsar
och flyr ut i sajbern, när en ligger och dåsar
2007-10-09

    Bodil Sandberg
Ja så kan det bli när hjärtat slutar höra de viskande orden ...du rimmar så galant och skapar verkligen bilder och stämning med det skrivna ordet!!!!
2007-10-09

  Freeman
Det är nog ingen slump att hjärta och smärta rimmar...din helt underbart vackra dikt talar ett språk som det stängda inte kan ta in... <3
2007-10-09
  > Nästa text
< Föregående

Lyckohäxan Enediel
Lyckohäxan Enediel

Mina favoriter
tack månen
Du