Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Flodens kejsarinna

 

Säg vad väcker din rädsla
varför skymfar du natten
säger jag är din solprinssesa
gömmer mig bakom molnen
du skålar min renhet
dömmer mina brister

men jag säger dig
jag är kejsarinna
över floden

mina känslor är som havet
som du försöker styra din båt uppå
kantrar, faller överbord

du säger du förstår mig inte
jag har så många bottnar
du drunknar i mig

din osäkerhet lägger ut nät
vill håva in
förstår inte ditt misstag
jag kan bara leva i friheten

gagnlös blir fångsten
faller ur din hand
du försökte fånga ett hjärta
och insåg inte att den smärta
som åsamkade mig

är nu den som brinner i dig




Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 334 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2007-10-10 20:01



Bookmark and Share


  Lasseman VIP
Åhh! fantastico!... ja du är verkligen poesi kejsarinna! applåderar högt .. kram ..
2007-10-10

  * Ammi *
bara .... Underbar!
2007-10-10

  aftermath
vilken titel att falla pladask för!
du driver på i texten
ger den en nerv
imponerande
2007-10-10

  Ronny Berk
en dialog med som havs djupnaders känslor... rädslor och friheter; vacker poesi...ja...
2007-10-10

  Vilsen Annette-hittar vägen
Verklig känsla i texten
Starka
Den griper tag och fångar!
Känner igen känslor....

En känsla av någon som vill hålla fast något på fel sätt....
2007-10-10
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund