Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En poets bekännelse

 

Jag riktade mina ord,
mot din alkilleshäl
högg mot ditt nakna bröst
svärtan ackomponjerades till din
hjärtas sång
pennans bly krampfullt
exploderande

bly-röd puls

pulserade genom ådrorna
stämde melodin

så skriv, skriv ditt liv
ditt nya sätt att andas
skriv för himlens djälvlar
och helvetets änglar
skriv för väckelsebenådan
för Meduas kamp
för allt det fula
för allt som andas

Din inre plåga ska lindras nu
ve den som tror
att endast det goda är gott
de har inte sett vad ditt
bläcksvarta mörker kan skapa

slår under alla hinder
väck allt som tystats,
begravts och gömts
i floden under floden
dras nu upp till ytan av din
svärtas röststyrda impuls

tiden har vaknat
för allt vi må skapa
med pennans blod
färgas nattsvarta
tårar himlaröd,

passionens lust
blir kämparglöd
dansar dina ord

liv och död


 




Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 553 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2007-10-11 14:43



Bookmark and Share


  LassO
starkt
2009-12-29

  boen
Mycket stark och medryckande

\"så skriv, skriv ditt liv
ditt nya sätt att andas\"
(underbar formulering!)

\"ve den som tror
att endast det goda är gott\"

En tänkvärd formulering.
Det kommer för mig att vända på den.

\"ve den som tror
att endast det onda är ont\"
Ibland blir det goda till ondska.
2007-10-13

  * Ammi *
ordens makt och lindring
mkt fint skrivet
2007-10-11

  hero40 VIP
Starka ord som vibrerar
med ett härligt ordflöde.
Många applåder
2007-10-11

  Jack E. Gladh VIP
Kraftfullt och vackert dynamiskt ordsmiskeri.
Orden är som en bångstyrig häst
som du skickligt lyckats tygla.
2007-10-11

  Lena Renman
Härligt kraft och uppväckande av dolda nedtryckta kvinnokrafter i dig! heja dej!
Lena
2007-10-11

  Peter Matsa
medryckande ordflöde
med ryslig underton

om urkraften som vacklar mellan det goda och det onda

fantastiskt komponerat:
\"så skriv, skriv ditt liv
ditt nya sätt att andas
skriv för himlens djälvlar
och helvetets änglar\"
2007-10-11

  Ronny Berk
som ord dansar i lustans passioner.. så flödar din poesiva ådra... uta fördämningar... de rester av som möjligne finns skall överflödas och svepas i virvlar...ja...
2007-10-11
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund