Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

TECKNAD FILM AV WALT DISNEY

Lördagsmorgon
Kalle Anka tror att han skall dö
dödskul
döende Donaldus Anser
    vrider sig i plågor
den hollywoodska dödsriten
Aku Ankkas avtåg
Le canard va mourir
Die tote Ente
Dying Duke of Ducks
kultur kört hårt upp
    mot klipporna
bruten sönder
    i bränningarna
sönder i strömmarna.


Pluto spyr
bleknad förvriden
blodådror inälvor lungor strupe
    fyllda av pengar
ögonen fulla av damm
    från Grottes kvarn


Pluto sitter högst på kvarnen
    som en gud
gud Pluto
    uppstigen ur underjorden
höjd allt högre
tills allt som återstår
är svindel
    och ett bottenlöst fall.


Medan Anders And
    drar sin sista suck
(appropiate
    for a dead duck)
storknar Pluto på sin höga plats.


Så hundlik denne kapitalets
    herre:
är morrande hotfullt
    med blottade tänder
än inställsamt viftande
    på svansen
än skräckslaget gnällande och
    krypande inför de hotfulla
    skuggorna.




Fri vers av Björn Nilsson VIP
Läst 341 gånger
Publicerad 2007-10-11 20:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Björn Nilsson
Björn Nilsson VIP