Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Leva i världen ej av den

 

Du var ett ensambarn
svår att nå
din värld fanns inom dig...

första stegen utanför
på darriga ben, vart ska de gå

åt vilket håll pekar världen
i vilken riktning går färden

från det som varit stilla och gömt
blev nu bullrigt och dömt
när du öppnade dörren

så tomt det var där utanför
ingen som förstod
att du helst föredrog
världen innanför

så vände du världen
din bortomvända blick
numera i världen,

utanför
 




Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 333 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2007-10-15 22:50



Bookmark and Share


  glittertindra
det här får mig direkt att tänka på ett barn med autism... så otroligt fint skrivet
2007-10-20

  Catrin
Du skriver så väl...ser framför mig den lille autistiske killen som inte når ut i världen som han önskar. Du berör mig!
2007-10-16

  swimsus@gmail.com
Mycket tänkvärt & vackert skrivet..väcker många tankar hos mig.
2007-10-16

  aftermath
sorgligt och ömsint om den ensamhet som nöter
valt med flit eller inte
utgången kanske blir den samma
\"så tomt det var där utanför
ingen som förstod
att du helst föredrog
världen innanför\" ger mig en annan känsla
ett funktionshinder av något slag
i vilket fall väcker det läsaren
titeln är suverän
2007-10-16

  hero40 VIP
Mycket bra och gripande
ord som berör.
2007-10-16

    Maria Malm
Otroligt bra skrivet.
2007-10-15

  isabel louise
underbart skrivet om utanförskap! man står i rummet, men närvaron o känslan är liksom utanför, på andra sidan fönstret/dörren...
2007-10-15

  * Ammi *
jättebra .. saknar ord!
2007-10-15

  Peter Matsa
gripande fina ord!

härliga sista ord...
2007-10-15
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund