Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Maria, varför gjorde du så?

 

Maria, säg mig
när du låg där på korset
vad tänkte du då

vilka tankar flög genom rymden
när du valde att offra dig så

fann månen sin färd

lös solen din väg

när du valde träda ur din omloppsbana
och sväva mörkrets färd

fann du inte livets glimt
i svedans hetta

varför var du tvungen att göra
den till din egen vendetta

klädde din martyriska mantel dig så
att du bar upp den med löften
att bli en del av din historia

Maria, varför gjorde du så...




Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 395 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2007-10-17 19:41



Bookmark and Share


  glittertindra
den här berörde... om någon offrar sitt liv så brukar det finnas mycket känslor med och väldigt starka åsikter... beslutsamhet... fast min spontana tanke är nog att leva vidare istället... att du använde ditt eget namn berör ännu mer... skapar funderingar men även en tanke på någon berättelse jag ännu inte hört...
2007-10-20

  Lena Renman
Hej vilken Maria på vilket kors? Gillar inte ett dugg de där kristna myterna. Hoppas det är dem du skriver om i alla fall så det inte är någon viktig Maira, typ du ...
Lena
2007-10-17

  Patrick K
riktigt bra!! gillas
2007-10-17

  isabel louise
ja, varför gjorde du så? bra skrivet!
2007-10-17
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund