Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Du känner väl Irmeline - min brådmogna låtsaskompis?


Irmeline funderar kring verklighet och dikt

 

 

 

Sanningen och verkligheten

delar rum med evigheten

slumrar under rena lakan

med en psalmbok under hakan.

 

Lögnen delar rum med dikten

känner ingenting av plikten

att ha helt och rent inunder

väjer inte för en blunder.

 

Jag på bådas dörrar klappar

som en åsna mellan tappar

Diktens lögner tycks ha dött 

Verkligheten sover sött.

 

Hur skall då poemet sluta?

Jag får gå tillbaks till ruta

ett och all hjälp övergiva.

Fan, vad det är svårt att skriva! 

 

 

 

 




Fri vers av © anakreon VIP
Läst 432 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2007-10-19 16:59

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Lejonhjärtas poesi
Underbara rim som får mig att tänka på lögn och förbannad dikt i en härlig tappning, bravo!
2007-10-21

  drakbruden VIP
Helt underbar!
2007-10-20

    eva m h
Proffsigt rimmat!
2007-10-20

  aftermath
fina väckande rader
2007-10-19

  Gunnel André VIP
Ja nog undrar man, halsar Gunnel f n i Seattle ett par km fran Bill Gates\' hem till stor del under jord. Irmeline ar klok hon!
2007-10-19

    *Zenobia*
vilket är DU? Sanningen, Verkligheten, Lögnen, Evigheten, Åsnan, Dikten....?

Kanske en präst med Psalmboken som sängkamrat... ?


Gillar dikten.. :)
2007-10-19

  Pausi
Ja det har du rätt i!
Kanonbra rimmat, bland de bästa rim jag hittat på poeter.se hittills! Applåd!
2007-10-19
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP