Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en irriterande oprovokation (smått redigerad i en brief händelse av nykterhet)


Ahimsa, baby

Våldblodvåld
missriktade slag
träffar hårdast
men oprovocerat finns inte
kalla det felprovocerat
upphoven på en scen
utloppen på en annan
när tillfällen blir till
Mars i konjunktion med månens mörkaste sida
en förmörkad freezeframe i rymdtidväven

Orsaker
slitna ur sammanhang
lagrade i venerna
innehållna, bubblandes
snedtänder cylindrar
tjyvkopplar hjärnor
och föder gärningsmän
som tvingas tro
och leta offer
tills det sker

Spriten gör mannen
dressen säljer kvinnan
situationen ger knuffen
brottet går som av sig självt
som en dans
där alla förlorade sig

Inte ens början finns kvar
att börja om från
begreppet rättvisa
förlorar sitt värde
när dess essens har reagerat kemiskt
med verkligheten
och skapat en oåterkallelig
metamorfos




Övriga genrer av Död Mans Hand
Läst 747 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2007-10-19 19:22



Bookmark and Share


  Carlita
det är sån jäkla fart i dina texter ibland att man kan tro de är animerade. fullkomligen älskar titeln!
2007-10-22

  Anna Frölander
bra skrivet och förbannat intressant text.. det är något med det här alltså.. Äh, jag får försöka återkomma nån dag till denna, men så länge plockar jag ut mitt favoritstycke, som verkligen känns, huu:

/Orsaker
slitna ur sammanhang
lagrade i venerna
innehållna, bubblandes
snedtänder cylindrar
tjyvkopplar hjärnor
och föder gärningsmän
som tvingas tro
och leta offer
tills det sker/
2007-10-21

    höstblomma
\"begreppet rättvisa
förlorar sitt värde
när dess essens har reagerat kemiskt
med verkligheten\"

..så bra skrivet och tyvärr också så sant ..applåd!!
2007-10-20

  Agnes B* Lörinczi
Jag skall börja tugga gräs...vifta på svansen och idisla så gott det går, kung på plattan...för det är faktiskt väldigt tufft att vara människa...insikt på både gott och ont.........orsak och verkan....och tiden brukar ju jämt röra till för mig

och hu vad många tankar texten väcker...bra skrivet, mycket bra skrivet...
2007-10-19

  Inkarasilas
Du är jävligt vis..
Hmm, inte ens flugor..?
Indien nästa.
2007-10-19
  > Nästa text
< Föregående

Död  Mans  Hand
Död Mans Hand