Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det vigda livet

 

Dimman lättar över de saffransgula fälten
kvinnan med purpurfärgad poncho,
tar vila under eukalyptusträd
erbjuder inte mycket till skydd
men vilan gör väl.

Hennes livsgjutna händer
spårat tid av hårt arbete,
ett liv på en åker, där hon vigt liv
åt den brungråa jorden.

När den vigda solen faller ner över
fälten, vaggar säden till ro
beger sig kvinna hemåt
om löften som sakta börjar gro
i hennes inre.

I natt ska hon skänka
modersgudinnan sitt liv
i natt ska hon åter bli
det frö från det hon var kommen
en återbäring
och en hälsning om

att så härlig är jorden...




Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 382 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2007-10-19 23:17



Bookmark and Share


  DanSan
****************************

Mmm. . . Venus och pentagrammet
Gudinnan. . . och Moder jord . . .
Mycket vackert och varsamt skrivit!

Det kvinnliga som har förtryckts och
gör det fortfarande pga. av en mans-
dominerad världsbild . . . men så står
hon där Gudinnan sedan urminnes
tider!!!

*APPLÅD*

****************************
2007-10-20

  boen
\"där hon vigt liv åt den brungråa jorden\"

Vackert om mänskliga villkor.
2007-10-20

  issac.a.m
Helt underbart...
2007-10-20

  aol
vackert en kvinna på joden
2007-10-20

  Gawain
Vackert. Verklig återbörd när den sker som sig bör. Stämningsfullt och rikt, rent och fint. Den här tycker jag om.
2007-10-19

  Lena Renman
Du målar emd dina ord hyllningar till Moder Jord, kvinnligheten, gudinnan och ja dem feminina kraften. Jag bara njuter och applåderar varje gång, även denna
Lena
2007-10-19

  aftermath
vilka rader du får till
alltid vackra
men var
bottenlösa
hämtar du
känslan ifrån?
2007-10-19

  isabel louise
vackert o lite sorgset...första stycket får mig att tänka på en scen i gladiator, kanske för att det är min favvofilm men ändå...hehe...gillas :)
2007-10-19

  Night Soul Woman
Underbart skrivet!
Vackert helt enkelt:)
*applåder*
och
Tack för läsningen!
2007-10-19
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund