Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
såras, minnas och glömma.


tvättäkta tvättråd

jag skrubbade golvet ordentligt
låg på knä för att få bort precis allt
de sägs att ord sätter sig i väggarna
så jag skrubbade dom också

de vita lakanen tvättade jag fler gånger
vissa fläckar sitter alltid kvar
du vet fläckar som man minns
de där som inte syns för blotta ögat men som känns

men min kropp blev varken hel eller ren
det är fortfarande en del bitar som fattas
jag föll sönder när du gick
och du tog med ungefär hälften av mig

ibland sitter jag på trappan och väntar
på bättre tider kan man tro, men mest på dig
alla minnen finns kvar i själen och i hjärtat
bilder i huvudet som inte går att sudda ut

skulle vara snällt om du kom tillbaks
kanske kunde vi ta farväl på ett vettigt sätt
jag kanske kunde krama dig
och önska dig lycka till

- och försöka glömma ditt sätt att le




Fri vers av Lina Hellstrand
Läst 412 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-10-21 21:00



Bookmark and Share


    Melona
oj

du har en känsla i ditt språk som
jag tycker om
skitmycket

du är grym!
2008-02-24

  tingeling
fyller mig med en tunghet jag känner igen så väl. På något sätt så är de avsked man vill ta egentligen den början man vii skall fortsätta för alltid. Jag älskar hur du formulerar och målar upp detta. Underbart och skickligt! En ny favorit måste jag säga ( :
2007-11-08

    Maria Malm
Ord sätter sig i väggarna, det är sant. Kan vara skönt att ställa till med storstädning och tvätta dessa för att avreagera sig..kan vara svårt att glömma ibland, men lätt att såras..
2007-10-21
  > Nästa text
< Föregående

Lina Hellstrand
Lina Hellstrand