Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Låt oss be

 

Himmel o Jord
låtom oss bedja
för en ny och vacker
och spännande era

där Gudinnan intar sin
förlorade tron,
sin rättmätiga plats
under den gyllene bron

tillsammans må de styra
över liv och död
balansens återupprättelse
för jordens bästa

ty där ljuset bor, mörkret aldrig långt borta
även om vi avhugger dess hand
växer den ut igen och visar sin
rättmäliga skepnad

så låtom dem vandra hand i hand
hylla dem båda
förutan den ena
är vi förlorad i den andra

livet blir då en enda lång
och sorgsam plåga

 

 

 




Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 341 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2007-10-22 15:06



Bookmark and Share


  Lena Renman
Precis den feminina principen måste återupprättas om den här jorden skall fortleva
Lena
2007-10-23

  Ronny Berk
där ljuset skapar förutsättningar inför skuggor utplånas skuggor av mörker... på så sätt uppnås jämvikten...så ock kan vara livet...ja...
2007-10-22

    Bodil Sandberg
Mörker och ljus hand i hand skall vandra...vad vore välan de förutan varandra...javisst du talar kloka ord maria...för aldrig skall vi någonsin gå fria...nej därför bör vi motta natt som dag...och icke se det som ett nederlag!!!Lite poesi som tack för DIN vackra poesi!!!!
2007-10-22
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund