Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hur kan "det starka könet"också vara "det skröpliga"???


Irmeline om könens betydelse

 

 


Herr Shakespeare lät prins Hamlet fräckt besinna

att "skröplighet" var analogt med "kvinna"

en inställning som får mitt blod att brinna

 

ty världen leds av män vars skröpligheter

är underlag för skilda tokigheter

som leder blott till orättfärdigheter.

 

Här sitter jag och längtar efter mamma.

Hon skulle ordna upp det, meddetsamma!

 

Irmeline

 

 

 

 




Fri vers av © anakreon VIP
Läst 406 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-10-22 17:05

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Maria Zena Viklund
tänk vad gör en gladare än dessa ord från en man komna, tack!
2007-10-22
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP