Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Reviderad världsbild

 

Jag abdikerar min
värdsliga mantel
sveper in mig
i själens boning

deporterar all dissonans
och fraktar mig själv
till ingemans land 

du kallar mig irrationell
jag säger;
det är förnuftet som styr

din obstruktion bevittnar bara
en rädslohärd, som varar, pyser ut
i dina dödliga extrimiteter
där du lever ditt eget inferno

jag har reviderat din världsbild
förlorat min syn
men transformerat en ny
mycket klarare syn

det yttersta retrospektivet
blev framtidens vy
i ny och härlig skönhets skrud



 




Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 253 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2007-10-22 20:10



Bookmark and Share


    ingvar VIP
Instämmer med Lavamannen!
Ingvar
2007-10-23

  Lena Renman
Tjusigt välskrivet, fin rytm och stooort innehåll
lena
2007-10-23
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund