Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nidhöggs klagan


Draken Nidhögg höjer sin breda skalle och bligar mörkt upp mot Yggdrasils gröna värld.

    
Jag gnager det onda trädet
sätter tänder i stammen
sliter de ruttna rötterna.
I den mörka jordens hålgångar
lever jag mitt liv
och ser stundom upp mot askens krona.
Vinden trycker trädet fram och åter
och jag gnager dess rötter -
vem får det slutligen på fall?
Kvistar faller till marken,
hjortar och getter betar däruppe
under örnens väldiga vingar -
vem slår världsträdet till marken?

Jag sänker mitt tunga huvud.
Arbetet måste fortsätta.




Fri vers av Björn Nilsson VIP
Läst 313 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-10-23 08:59



Bookmark and Share


    papillon
Nidhögg ruvar vid roten
gnager grym i sin grotta
asarnas ask skall störta
Yggdrasil brinna i Ragnarök

Applåder!
2007-10-23

  Betlehemsstjärnan VIP
Jag måste erkänna att det ser lite mörkt ut ibland...
2007-10-23
  > Nästa text
< Föregående

Björn Nilsson
Björn Nilsson VIP