Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det som skrämmer mig

 

När människans tanke säger,
ty jag är i sanning God
i mig hyses endast det godtrognas blod
mina tankar rena allena,
jag vilar i Guds bud,
egenutlyst sanningens bemästrare
mässar sina godtyckliga ord

Där du ej vänder ögat inåt,
ser där hyses mörka tankar
projekteras blicken utåt
på omvärldens förfarande

Så innan du utropar i Kärlekens namn
jag är i sanning God
vänd blicken inåt
och se att även ditt hus
består av både mörker och ljus

För det är endast när
vi förnekar vårt mörker
vårt eget onda uppsåt
som mörkret blir
din härskare, och tillika söndrare
vårt heliga försåt

Säg då hellre i mig vilar både
ont och gott, mörker och ljus
då kan du i varje stund välja
vad som må råda
ty du är ditt eget
himmelrike, ditt eget helvete
valet är alltid ditt

Skyll ej på Gud

 




Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 327 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2007-10-24 10:56



Bookmark and Share


  Jack E. Gladh VIP
En stående ovation för detta!
2007-10-24

  aftermath
oj detta var bra
vilket upprop
vi måste se båda sidorna ja.
2007-10-24

  devilsangel
Oj...verkligen en tänkvärd text..känns som tagen ur bibeln...Hur bra som helst och jag funderar vidare
2007-10-24

  Lena Renman
Hej jag kan bara hålla med trots mitt egna inre mörker...
\"vänd blicken inåt
och se att även ditt hus
består av både mörker och ljus\"

Men jag känner ingen som skyller på Gud längre faktiskt.

Lena
2007-10-24

  Night Soul Woman
Kloka ord:)
Jag har också tänkt på det,

vad är det som styr oss
om inte vad som inte finns?

som du skriver:
\"För det är endast när
vi förnekar vårt mörker
vårt eget onda uppsåt
som mörkret blir
din härskare, och tillika söndrare
vårt heliga försåt\"

T.ex. när jag säger att jag är ljuset
vad är det som styr mina steg
om inte RÄDSLAN att inte bli mörkret?

Men om man accepterar att man är
både ljuset och mörkret likt naturen
som kan vara både våldsam och fridfull

då kan livet bli lite lättare att leva

Allt händer av en anledning
huvudsaken är
att kunna föstå varför

analysera helheten och

sedan
bestämma sig om vad
man vill göra och varför
det är vad jag tycker iaf:)

Tack för läsningen!
*applåd*
2007-10-24

  Lyckohäxan Enediel
Va härligt att läsa! Visst är det så som du skriver. Och om man skulle låtsas som att det inte fanns en mörk sida inom en...ja det är ju då som den kan gro i skymundan...utan att stoppas...

Du skriver jättebra =) Gillar både melodin och innehållet!
2007-10-24

  Mats Henricson
Det finns en kristen ton i denna och den tilltalar en gammal protestant som jag, fint och känslosamt .
2007-10-24
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund