Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

La Luna

 

Åh ljuva fullmåne
nog lyser du så klart i kväll
varför döljer du då dina känslor
så väl i mörkret för mig

Så starkt lyser din låga
ändå så dunkelt på distans
som om du vill visa dig svårfångad
förtjusar med din skönaste glans

Du trefaldiga Gudinna
nattens härskarinna
berusar mig likt champagne
mångalen dansar jag i trans

Har du med magiskt ljus
förtrollat mig, så jag icke må sova
åh, min tvillingsjäl
jag är också en ensam måne
låt mig få blunda, få vara din
trolovade syster

 




Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 562 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2007-10-25 21:53



Bookmark and Share


  drakbruden VIP
Det är en magisk stämning. Jag tänker på en saga \" allra käraste syster\" tror jag att den heter.....helt underbar, precis som din text!
2007-10-26

  Catrin
Åh så vacker månpoesi... ylar glatt mot dess glans.
2007-10-26

  Lasseman VIP
Åh! vad jag älskar månen! och poesi om henne! jag kan va gubben i månen..
2007-10-26

    Bodil Sandberg
Suveränt ljuvlig poesi...månen denne förtrollande gåtfulla underbara med sin smäktande dragningskraft!!!!
2007-10-26

  Lena Renman
Hej
Ja månen har varit underbar en par nätter( kvällar ) här nu, helt magnifik och viss kan man bli lite \"mångalen\" :-) Tack för fin diktning på måntema.


Lena
2007-10-26

  Erik L
Underbart fin och vacker dikt!
2007-10-25

  Rachel Roth
mycket vacker!
2007-10-25

  Michaela Dutius
Otroligt vacker text som jag bokmärker
2007-10-25

  Madjori
Tintarella di Luna, klarvaken natt, svårt att sova. Som tvilling får La Luna gärna bli min syster också...

Underbar dikt!
2007-10-25

  aftermath
lyssna på \"clair de lune\" av Debussy
blir än mer magiskt då!
2007-10-25
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund