Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rekonstruerad

 

Ja, jag älskar
bortom allt förstånd

där marken blir vit
och tystnaden ebbar ut

ty liksom livet vänder sig i sin grav
vänder jag mig om

jag är inte alls som förut
det är så gott att vara bara jag

du kan inte längre nå mig
du är bortom såren

jag bryr mig inte längre om
det som sades

det som gjordes

bryr mig sällan
du är bortom min förundran
jag är bara till för min egen
beundran

du är förevigad i skymundan

sakta, sakta, skymtar jag
fragment av det som varit jag

återbrukar avfallsspår
gårdagens skugga
återuppstår




Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 266 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2007-10-26 23:06



Bookmark and Share


  "Silver" VIP
\"Ja, jag älskar
bortom allt förstånd

där marken blir vit
och tystnaden ebbar ut\"

Helt fascinerande beskrivet i ord! Sedan bara fortsätter det, med stort djup i känslan och man får verkligen en bild av att något raseras och åter byggs upp. Detta är även en känsla av att det som byggs upp har något helt nytt över sig: \"jag är inte alls som förut\" ... även om det på slutet känns en aning skugglikt i återuppståndelsen.

Mycket intressant text.
2007-10-27

  Ulf Lagerholm
recycling ligger i tiden -

den här goa texten hand-
lar om mental återvinning -

det kan vara en kostsam
resa i tiden, men den lönar
sig nästan alltid -

tack för att du delade -
2007-10-27

  Lena Renman
Superbra bokmäker om hur man reser sig!
Lena
2007-10-27

  MammaMia
Underbara ord : det är så gott att bara vara jag!!!
Du skriver om hopp, utveckling. Mmmm jag njuter . Tack
2007-10-26
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund