Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Gammal dikt, eken lever fortfarande på sin klippa vid Södertäljevägen tror jag, men syrenen är nog borta.


Ek och syrén

Åldrig ek
sönderfallande
snart utan grenar;
krokig gamling
ändå grön krona
kanske sista våren?


Vid dess fot
syrenernas blå strutar


(Några veckor senare hade syrenernas blommor fallit, men eken stod oföränderligt grön.)




Fri vers av Björn Nilsson VIP
Läst 575 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-01-22 22:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Björn Nilsson
Björn Nilsson VIP