Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ett ursprungligt tillstånd av omedvetenhet.


Participation mystique

 

Vita vingars ensamhet
färdas genom sömnlöshet
universums sköra nakenhet

vilande i rymdens hinna
på elliptisk vinge
lättare än luft tankarna bär
genom helium sfär

utanför tid och rum
vidgas tanken,
expanderar universum

tidens växtkraft öppnade
jagets ögon
blev seende i världen

sanningen blottade
medvetenhetens port
världen är där jag kom ifrån
alltmer rikare, befriande
bortom all kontroll

i alltings sällsamhet
möter jaget sin evighet
iklädd sin skugga
realismen bleknar

fylld av Participation mystique




Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 333 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2007-10-27 22:08



Bookmark and Share


  ms. r ghazale
Suveränt!
2007-10-28

  Vilsen Annette-hittar vägen
Här fick du mig att fastna!!!!
2007-10-28

  Björn Karlsson
Du utvecklas i dina former
känslor och ögon

Bravo
2007-10-28

  isabel louise
vackert och gränslöst skrivet
2007-10-27

  Fredrik P. VIP
i denna rymddikt
går till och med
titeln hem. vackert
2007-10-27

    Iza
äh men....
va underbart....
hur du har fångat Det
i så vackra ord....
jag är helt stum...
2007-10-27
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund