Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tig eller tala

 

Tala eller tig
sa du
med dina
två punds skålar

jag visste om jag talade
skulle jag, förlora vadet
du skulle få rätt
teg jag skulle jag också fela
hur än mitt vad skulle utlämnas
skulle jag bli dömd
för en sprucken lögn är alltid
en sprucken lögn

utav de två valen
valde jag ingetdera
hellre lät jag hjärtat
förmedla

de två punden blevo nu mina

 

 

 

 




Fri vers av Maria Zena Viklund
Läst 341 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2007-10-28 20:32



Bookmark and Share


  glittertindra
den berömda kommunikationen... på så många plan...
2007-10-29

  Björn Karlsson
Tack för hjälpen
dikten ger mig mycket
2007-10-29

  Ronny Berk
om guld eller silver... så skall vårt tal eller vårt tigande vara; poetiskt filosofiskt välfunnet...ja...
2007-10-28

  aol
ja all har två sidor
2007-10-28

  isabel louise
så fint skrivet! vi borde låta hjärtat förmedla lite oftare :)
2007-10-28
  > Nästa text
< Föregående

Maria Zena Viklund
Maria Zena Viklund