Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Änglastråk

 

Säg hör du änglaskratten

som klinga genom natten

hör du vingesuset

det sköna glädjebruset

så fröjderligt begärligt

så ofattbart och härligt

griper själ och hjärta

i denna mörka tid

 

Säg hör du kärleksorden

som välva över Jorden

så varma underbara

från himlens barnaskara

likt bäckarna som porla

de glada röster sorla

griper själ och hjärta

i denna mörka tid

 

Bs-07

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Bodil Sandberg
Läst 868 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2007-10-30 18:25



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Mörk är tiden- men du bjuder på ljus...om vi alla gör det så gör vi tiden ljus.
Bravo!
2008-01-14

    JJ VIP
Ljus och mörker mötas i din dikt, motsägelser tar varandra i hand... Det är väl egentligen det som är livet...en kompromiss.
Fin dikt med gott flyt! Du är duktig! Mvh. JJ.
2007-11-03

  Mats Henricson
VACKERT MED EN HÄRLIG RHYTM !!
2007-10-31

    Maria Malm
Så härligt, detta behövs i denna mörka tid.
2007-10-31

  © anakreon VIP
Jag kommer!
Jag kommer!
Carl-Erik
2007-10-31

  Catrin
Åh vilken positiv härlig text i höstrusket, jag hör änglaskratten...
2007-10-30

    LillaL
Åå vilken mysig dikt,
det sprider sig värme i kroppen.
Tack för härlig läsning!
2007-10-30

  Maria Zena Viklund
åh så vackert, min ena ängla vinge vinkar!
2007-10-30

  Thommy
\"Välva\" vackert ord man inte hör så ofta (gillas) Fint diktat igen, kan nästan höra änglaskratten.
2007-10-30

  devilsangel
Säger som Riel:Jag ääälskar ängladikter och jag ääälskar dina alster men det vet du redan *L*
2007-10-30

    ej medlem längre
Jag älskar ängladikter!!:)
Så vacker är denna...
2007-10-30

  Lilla My* VIP
Vingesuset ger lucia och julstämning och änglakören sjunger med ljuva röster din underbara dikt**
2007-10-30

  Markattan
Precis som också dina ord

\"griper själ och hjärta
i denna mörka tid\" ;o)

Härligt skaldat, Bodil!
2007-10-30

  Patrick K
vackert vackert, jag vet inte riktigt vad jag ska säga!
applåd!
2007-10-30

    Brell
Jag kan höra skratten och orden som i mörkret färdas över jorden. Lugnande och mjukt levererar du denna. Tycker om den.
2007-10-30

  Yvonne
Lite gammeldags stuk över den här dikten. Låter som en visa från förr. Ger lite julstämning i förväg. Applåd!
2007-10-30

  DanSan
*****************************

Mmm. . . så varmt och förtröstansfullt
kan riktigt känna änglanärvaron i
denna underbara dikt BodilSan!!!

*APPLÅD och BOKMÄRKE*

*****************************
2007-10-30

  SusanneStrömstedt
Passar bra denna mörka årstid!Tack!
2007-10-30
  > Nästa text
< Föregående

Bodil Sandberg