Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det finns visenter i en dammig inhägnad på Skansen, på ett gammalt sovjetiskt frimärke - en gång vandrade bjässarna i Europas skogar ...


Visenter

Visenterna gick långsamt ut i gläntan
och betade fjolårsgräs och starr.

En jätte sänkte huvudet,
stötte genom den tunna isen på en vattenpuss.

Drack.
Dropparna glittrade i haktofsen.


Imma strömmade ur näsborrarna.

*

Det var vår,

snön låg fläckvis kvar,
sångsvanor skrek från floden.

Jätten höjde huvudet
och såg bort genom diset.


Droppar föll från björkarnas kala grenar.
I diset betade visenterna.




Fri vers av Björn Nilsson VIP
Läst 323 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-10-30 20:52



Bookmark and Share


    höstblomma
..kanske kan de vandra där en dag igen ..om vi är rädda om våra skogar ..det finns ett naturreservat i Polen, har glömt vad det heter, som har en liten hjord \"vilda\" visent ..hoppas de kan bli vildaRE och fler ..mycket bra skrivet!! :-)
2007-10-30

  Jessica Ebbesson
I Borås Djurpark har vi också Visenter.
Du målar upp vackra bilder och jag kan riktigt höra hur jätten frustar..
2007-10-30

  Ulf Lagerholm
den här gillade jag
mycket -

filmiskt -
2007-10-30
  > Nästa text
< Föregående

Björn Nilsson
Björn Nilsson VIP