Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
... Tänk positivt! Tänk positivt! Tänk posi... Näh!


Att vara glad åt det lilla

"Ser du", säger Hoppet, "Är det inte vackert?
Är det inte som de gånger hon ler emot dig,
De där stunderna med glimtar av lycka?"

Det utebbande årets råa köld och mulna skyar
Får ett välkommet avbräck med solens gästspel,
Den rostbruna markens värme stiger som ånga
I rökiga slöjor kring höstfuktigt trä

Svårmodet svarar: "Jo, just glimtar är det.
Som då luckan i celldörren låses upp,
Och dagens matranson skyfflas in i en skål.
Ett kort och flyktigt ögonblick av lättnad
I oräkneliga dagars mörker."




Fri vers av Effell
Läst 326 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-10-31 14:44



Bookmark and Share


  Susanne Ljung Adriansson VIP
Välbeskrivet om tvehågsenheten i vilken attityd man ska inta till tillvaron. Ingressen är en rolig knorr dessutom.
2007-11-01

  "Silver"
Två röster, två perspektiv, och mellan dem en passage med ljuset som bryter igenom. De ser på detta genombrytande ljus på var sitt sätt. Samtidigt känns det som om mittenstrofen kunnat vara en fortsättning på hoppets positiva replik.

Språket mycket, mycket bra - som alltid.
2007-10-31

    Aurora Borealis
Ja visst ska man vara glad åt det lilla! Bra skrivet!
2007-10-31
  > Nästa text
< Föregående

Effell
Effell